Personaliseer je Maankalender

Maankalender

Hoe stond de maan tijdens de geboorte van jouw kindje, of op de dag dat jullie elkaar het jawoord gaven? Maak nu je eigen unieke kaart of poster met de maanstand van de de datum die voor jullie zo betekenisvol is.

In de kaarteneditor vind je verschillende geboortekaartjes, posters en trouwkaarten met maanafbeeldingen. Helemaal tof om de kaart te personaliseren met de juiste maanstand. Maar welke maanstand hoort er nu bij de geboortedatum of trouwdatum? Bekijk hier de maanstanden van 2021. Of klik op de afbeelding hieronder en pas deze toe op je trouwkaart of het geboortekaartje.

 

De verschillende maanfases

 

Een maanfase bestaad uit 8 verschillende fases, waarvan er 4 kernmerkend zijn. Dit zijn de nieuwe maan, eerste kwartier, volle maan en laatste kwartier. De duur van een maancyclus is ongeveer een maand, 29 á 30 dagen. Deze tijd heeft de maan nodig om rond de aarde te draaien. Dat in combinatie met dat de aarde om de zon draait maakt het dat wij de verschilende fasen van de maan kunnen zien. De maan geeft zelf geen licht, maar weerkaatst het licht van de zon. Het deel van de maan dat het zonlicht opvangt, dat kunnen wij zien.

Van nieuwe maan naar volle maan noemen we  ‘wassende maan‘ en van volle maan naar nieuwe maan is de ‘afnemende maan‘.


Lab1823 Nieuwe maan: Een nieuw begin, de maan bevindt zich tussen de aarde en de zon en is niet zichtbaar vanaf de aarde. Deze fase staat voor een nieuw begin, het maken van plannen en is perfect om je dromen waar te maken.

Lab1823 Wassende maan: De maan is voor een kwart aan verlicht aan de rechterzijde.  Deze maanfase is het perfecte moment om je verwachtingen en wensen verder uit te werken. Richt je op nieuwe plannen, ideeën en ontwikkeling.

Lab1823 Eerste kwartier: De helft aan de rechterzijde van de maan is verlicht en de andere helft is schaduw. Tijd voor actie en het maken van beslissingen. Het is nu is het tijd om aan de slag te gaan. Geef je ideeën vorm en maak je plannen waar.

Lab1823 Gibbons maan: De maan is aan de rechterzijde voor drie vierde verlicht. Het de fase waarin je eigen kracht en inzichten zich opbouwen, hierdoor ben je beter in staat om het grote plaatje te overzien, te begrijpen en je plannen bij te stellen om zo jezelf, je doelen of projecten te verfijnen.

Lab1823 Volle maan: De maan is  op zijn hoogtepunt en is helemaal rond en verlicht door de zon. Een goed moment om je emoties te verwerken, en los te laten. Rond projecten af en vier wat je hebt bereikt. De kracht van de maan is nu zo ster dat dit invloed heeft op je energie en creatieviteit. 

Lab1823 Afnemende maan: De maan is aan de linkerzijde voor drie vierde verlicht. Ontspan laat los en rond dingen af. Deel je ervaringen en dankbaarheid.

Lab1823 Laatste kwartier: De helft aan de linkerzijde van de maan is verlicht en de andere helft is schaduw. Het is tijd om de balans op te maken. Deze fase staat voor evaluatie, afronding en vergeving.

Lab1823 Balsemieke maan: De maan is nu nauwelijks meer te zien. Deze fase is gericht op herstel. Neem de tijd om te rusten, ontspannen en een einde te maken aan de dingen die niet goed voor je zijn. Een geschikt moment om op te ruimen en schoon te maken, zowel letterlijk als figuurlijk.


De trend in geboortekaartjes
 

Maan, sterren en planeten. Een thema die we dit jaar veel terug zullen gaan zien bij geboortekaartjes maar ook bij trouwkaarten. Maak het geboortekaartje persoonlijk door de juiste maanstand toe te voegen aan de kaart. Prachtige sterrenhemel kaarten in combinatie met mooie, warme en diepe kleuren. Sterretjes fonkelen nog meer met gebruik van foliedruk. Bekijk de verschillende geboortekaartjes en laat je inspireren of ga zelf aan de slag met jouw eigen unieke ontwerp.