Foliekaarten, hoe werkt het?

 

Zelf een geboortekaartje met foliedruk maken

Hou je net als ik van ontwerpen? Laat je creativiteit bruisen en ga aan de slag. Wil je foliedruk aan je kaartje toevoegen? Super leuk! Bekijk de collectie of ga zelf aan de slag met jouw eigen unieke ontwerp.

 

Foliekleur

Zoals je hebt gezien kan je maar 1 kleur folie kiezen op je kaartje. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld zilverfolie met goudfolie te combineren in 1 ontwerp. Als je de foliekleur van 1 element aanpast, past de ontwerptool automatisch de kleur van de andere elementen aan.

 

Elementen in foliedruk 

Het is niet mogelijk om alle illustraties te veranderen in foliedruk. Dit kan alleen met de zwarte elementen die je in de ontwerptool kunt vinden. Alle lettertypes kan je wel omzetten in foliedruk. Wil je een speciaal element uit het kaartje in folie? Stuur me dan even een berichtje, dan kijk ik wat mogelijk is. 

 

Enkelzijdig en dubbelzijdig foliedruk

Je kunt kiezen voor dubbelzijdige foliedruk of enkelzijdige foliedruk. Dubbelzijdig betekent dat er op meerdere zijdes foliedruk zit, enkelzijdig betekent foliedruk op één zijde. Een ontwerp gezien met enkelzijdig maar wil je graag dubbelzijdig of andersom? Stuur me dan even een berichtje dan zet ik het ontwerp voor je om.

 

Papiersoorten voor goudfolie

Foliedruk kan helaas niet op iedere papiersoort. Je kunt kiezen uit 3 papiersoorten. Coated karton is een mooie, stevige 300 grams papiersoort met een silk toplaag, Soft touch is een matpapiersoort met een fluweelzachte toplaag en tot slot mijn favoriet; Linnen 350 grams. Dit is een luxe, stevige papiersoort met een lichte structuur. Op Linnen en Soft touch zit een kleine toeslag. Bij het kiezen van Linnen staat dat deze papiersoort niet geschikt is voor donkere gekleurde vlakken, maar ik vind het juist een heel mooi effect geven omdat de kleur oneffen wordt. Twijfel je en wil je graag het donkere gekleurde vlak wel effen houden? Bestel dan een extra proefdruk in Coated karton of Soft touch. 

 

Minimale oplage

Je kan een proefdruk bestellen voor een kaartje met foliedruk, maar omdat het een kostbare manier van drukken is geldt er voor de uiteindelijke bestelling een minimale oplage van 5 kaarten. Een proefdruk kost daarom € 2,50.

 

Levertijd 

De levertijd van de kaartjes met een foliedruk is iets langer dan kaartjes zonder foliedruk: kaartjes die voor 18.00 uur worden besteld, worden binnen 2 werkdagen overgedragen aan de post. De proefdruk komt met de brievenbuspost. De brievenbuspost doet er in Nederland 1-2 werkdagen over. Brievenbuspost naar België kan tot 7 werkdagen duren. Je eindbestelling komt als pakket. Pakketten worden meestal binnen 1 dag nadat ze aan de post zijn overgedragen bezorgd. 

 

Ga aan de slag!

Ben je net als ik enthousiast over een kaartje met foliedruk? Laat je inspireren en bekijk de collectie of ga zelf aan de slag met jouw eigen unieke ontwerp. Ik kan me voorstellen dat dit iets ingewikkelder lijkt dan een kaartje zonder foliedruk. Heb je vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen.