Welke tekst zet je op het geboortekaartje?

Je hebt het ontwerp uitgezocht, maar wat dan? Welke tekst zet je zoal op het geboortekaartje en waar moet je allemaal op letten? Regelmatig krijg ik deze vraag en daarom heb ik al mijn tips op deze pagina verzameld.

 

Ontwrp zelf het geboortekaartje voor een meisje in steenrood met ginkgo blad gedrukt in goudfolie

 

Naam van je kindje

De naam van je baby mag natuurlijk niet missen op het geboortekaartje. Het meest gebruikelijke is om de roepnaam op de voorzijde van de kaart te plaatsen en op de achterzijde of binnenzijde van de kaart eventuele doopnamen of 2e naam. De achternaam plaats je ook op de binnenzijde indien jullie niet getrouwd zijn.

 

Geboortedatum

De geboortedatum van jullie kindje mag natuurlijk niet ontbreken op het geboortekaartje. Dit mag op de voorzijde, maar ook op de binnenzijde. Sommige kiezen voor beide, maar 1x is ook prima. De geboortedatum kun je op verschillende manieren uitschrijven, bijvoorbeeld:

Lab1823  24.05.24
Lab1823 24-05-2024
Lab1823  24 | 05 | 2024
Lab1823 24 mei 2024
Lab1823 Vierentwintig mei tweeduizend vierentwintig

 

Geboortegegevens

De één kiest ervoor om de geboortegegevens zoals geboortetijd, gewicht en lengte te vermelden in het geboortekaartje, de ander houdt het alleen op de geboortedatum. Dit is helemaal up to you! De lengte wordt door de meeste verloskundige of kraamverzorgende pas na 24 uur gemeten.

 

Aankondiging

Vaak wordt de geboorte van een kindje aangekondigd met een oneliner zoals:

Lab1823  Welkom lieve
Lab1823  Welkom lief zusje
Lab1823  Wat fijn dat jij er bent
Lab1823 Mijn lieve broertje is geboren
Lab1823  Jij maakt ons compleet

In mijn e-book vol geboortegedichtjes vind je nog veel meer inspiratie.

 

Ontwrp zelf het geboortekaartje voor een jongen. Een donkerblauw liggend kaartje met de naam Fenn gedrukt in goudfolie

 

Gedichtje of quote

Maak het geboortekaartje extra persoonlijk door een gedichtje of quote toe te voegen aan het geboortekaartje. Denk hierbij aan een gedichtje namens grote broer of zus, tekst uit een liedje welke voor jullie dierbaar is. Heb je het e-book vol geboortegedichtjes al gedownload? Hier vind je nog meer inspiratie.

 

Adres en contact gegevens

Jullie namen mogen natuurlijk ook niet ontbreken op het geboortekaartje. Je kunt ervoor kiezen om jullie achternaam te vermelden. Daarnaast ook de adresgegevens en eventueel een telefoonnummer. De ontvangers van het geboortekaartje willen jullie vast graag feliciteren met de geboorte van jullie kindje en dat is een adres en telefoonnummer wel zo handig.

 

Kraambezoek

Willen jullie graag kraambezoek ontvangen? Vermeld dit op het geboortekaartje. Houdt de tekst kort bijvoorbeeld:

Lab1823  Bewonderen op afspraak
Lab1823  App of bel voor een bezoekje
Lab1823  Bel kom en bewonder
Lab1823 Beschuit met muisjes? Gezellig! App je even?
Lab1823  Welkom na een seintje

 

Kraamborrel

Gaan jullie voor een kraamfeest of kraamborrel? Voeg een extra kaartje of DIY label toe, helemaal in stijl van het geboortekaartje. De uitnodiging kun je lost toevoegen of vastzetten met een paperclip, fluwelen lintje of touwtje. Kies je ervoor om de uitnodiging op het geboortekaartje te vermelden. Houdt het dan kort en bondig. Benoem in de uitnodiging voor het kraamfeest de datum, tijd en locatie. Wil je graag dat gasten zich aan of afmelden? Geef dit dan ook aan met een r.s.v.p. datum. Een cadeautip kun je hierin ook vermelden. Leuk om te werken met icoontjes uit de beeldbank van de ontwerpstudio.

 

Ontwerp zelf een minimalistisch geboortekaartje voor een meisje in oudroze. De naam Lauren staat gedrukt in goudfolie

 

Cadeautip

Dit kun je kort vermelden op het geboortekaartje of op het kraamborrelkaartje. Op diverse platforms kun je een geboortelijst samenstellen, supermakkelijk en zo voorkom je dubbele cadeautjes. Vermeld de link van de geboortelijst, pamperrekening of een envelopje.

 

Proefdruk

Heb je een geboortekaartje ontwerp uitgekozen en aangepast naar jullie persoonlijke gegevens? Sla het ontwerp op in jouw account en bestel gemakkelijk een proefdruk. Zo hoef je alleen nog maar de geboortegegevens aan te passen als jullie kindje geboren is. Laat ook de proefdruk met envelop wegen bij het postkantoor voor de juiste frankering. Meer lezen over een proefdruk doe je hier!

 

Checklist bij het bestellen van het geboortekaartje

Check voordat je gaat bestellen nog even de volgende punten:

Lab1823  Staat de naam van jullie kindje goed geschreven
Lab1823  Kloppen de geboortegegevens
Lab1823  Staat het gewicht in grammen (gr) en niet in kilogrammen (kg)
Lab1823 Klopt de benaming van de geboortetijd? De juiste benaming is 10.00 uur. 10:00 wordt vaak gebruikt in wetenschappelijke teksten en mag ook gebruikt worden.
Lab1823 Kloppen de contact gegevens
Lab1823  Staan er geen spelfouten in het gedichtje of quote

 

Inspiratie

Dit waren mijn tips voor teksten voor op het geboortekaartje. Wat je op het geboortekaartje zet is natuurlijk helemaal aan jullie. Op zoek naar meer inspiratie? Volg Lab 1823 op Instagram, Pinterest en Facebook voor de nieuwste ontwerpen, een kijkje achter de schermen en natuurlijk voor leuke tips en inspiratie of bekijk de collectie geboortekaartjes. Tips voor het ontwerpen van het geboortekaartje in de ontwerpstudio van Lab 1823? Lees hier verder voor meer praktische tips voor het ontwerpen van je kaart!