Tips voor het versturen van de trouwkaart.

Yeah, jullie gaan trouwen! De zoektocht naar toffe leveranciers is begonnen en misschien ben je ook al bezig met een planning rondom het organiseren van jullie bruiloft. In deze blog geef ik je een aantal tips over het versturen van de Save the Date en trouwkaart.

 

Save the Date kaarten

Stel gasten op de hoogte van de trouwdatum zodat ze deze datum alvast kunnen reserveren in hun agenda. Verstuur de aankondiging met een toffe Save the Date kaart, in stijl van de trouwkaart of met een leuke foto van jullie samen. Een Save the Date kaart stuur je ongeveer 6 maanden voor de trouwdatum. Trouwen jullie in de zomervakantie of in het buitenland? Stuur gerust de Save the Date wat eerder.

 

Trouwkaarten

De trouwkaarten verstuur je volgens de etiketten 6 tot 8 weken voor de bruiloft zodat iedereen voldoende tijd heeft om te kijken of ze bij jullie bruiloft aanwezig kunnen zijn. Hebben jullie al een Save the Date kaart gestuurd? Dan is 6 weken voor de trouwdatum voldoende. Trouwen jullie in een drukke periode zoals de zomervakantie of met kerst? Stuur dan je trouwkaarten zeker op tijd. Zo’n 8 weken voor de bruiloft.

 

Ontwerp een save the date kaart als onderdeel van je trouwhuisstijl bij Lab 1823 designstudio

 

RSVP-notatie

Vermeld op de Save the Date en trouwkaart een rsvp notatie of stuur een extra kaartje met envelop mee. Je wilt natuurlijk graag weten wie er op de bruiloft aanwezig zal zijn. Overleg met de locatie, catering en of weddingplanner wanneer ze uiterlijk het aantal gasten willen weten. Ga met je RSVP-datum hier 1 week voor zitten, zo heb je wat marge.

 

Wedding stationery

Alles in één stijl, dat is de kracht van wedding stationery! Niet alleen een mooie uitnodiging, maar ook een prachtige Save the Date kaart en natuurlijk het grafisch ontwerp voor op de dag zelf. Met het sturen van de Save the Date kaart geven jullie al een voorproefje weg, denk hier dus goed over na. Hebben jullie een thema of een kleurenpalet vastgesteld voor jullie bruiloft? Dan is het extra leuk om dit te verwerken in de Save the Date en trouwkaart.

 

Alles in één stijl, dat is de kracht van wedding stationery! Ontwerp je eigen unieke trouwkaart, save the date kaart en al het andere drukwerk bij Lab 1823

 

Laat je inspireren en ga aan de slag met het ontweperpen van jouw eigen unieke wedding stationery. De blog: Handige tips voor het ontwerpen van je kaart geeft ik handige tips en tricks voor het maken van jouw kaart in de ontwerpstudio.